CLICK! CLICK!

Thursday, January 27, 2011

hikmah berangkai



..carilah tuah tu.. nampak tapi x nyata..

ayat yang membawa seribu satu makna.




p/s : credit to pembuat ayat. diambil dari sumber bernama :)

Saturday, January 22, 2011

kesukaan :')


hate chocolate! yup2.. aku memang x suke sangat makan chocolate. ramai yang pelik n + ade gak yang kata 'eh, pelik x suke coklat..coklat sedap kot...' ye. memang sedap. tapi ade certain2 je yang aku boleh trime n bleh makan banyak2. contohnye :

black forest cadbury. 1 of my favourite

vochelle. yang ni memang sedap

chocolate moist ni kalau aku dapat makan banyak2 pun x pe..sedapnye weh coklat die tuh!!!

kek2 SR yang berperisa coklat pun layan.. reason x suke bukan sebab ape, sebab ble makan aku akan rase cepaaaaaaaaaaat sangat muak + nanti mulalah tekak rase loya..

contoh cam ni

I
I
V

urghhh!!! kering.

hurm~ yg ni laaagi x suka..dark chocolate yang pahit!



ni la favourite aku... i love white chocolate, vanilla n cheese damn much!!! makan banyak mane pun x kesah ;p


eskem mcD pape perisa yang panting base die musti vanilla.. dap neyh~

peh... sedap gel..

...creamy white chocolate wit honey + almond nougat.bikin kecur liur..nyum2...

caramel sundae...asal base vanilla je mmg sdp lah!

ni pun...nk weh.. slurppppp!


urm,,, ade gak yang kate 'patut la kurus jek..x makan coklat upenye...' eyh~ makan je k, tapi kurang gemar.. tapi mende laen aku makan banyak! hehe.. nak2 lak dapat yogurt cheese ni ke..bagi satu ketol kek pun aku sanggup telan. hihik ;p

yogurt cheese yang diminati zaman berzaman :)



Sunday, January 16, 2011

K.A.W.A.N


kawan yang dianggap sahabat, merungkaikan istilah susah dan senang bersama..tapi x sume macam tu. ade yang kawan makan kawan, pun kawan gak namenye.. kawan tertawa? ramaiiiii~ kawan susah? yang btol2 ade tyme kte memerlukan.. tapi ade gak kawan yang mane ble die susah je die cari kte, tapi ble da senang, terus lupe.. n ble kte mengharapkan mende yang same dr die, die ilang...tu pun namenye kwn... n ble mane makin lama kte idop atas dunia ni, macam2 prangai, mcm2 ragam orang yang kte knl.. dan ble kte mulai rapat ngan seseorang kawan itu, kte juga mengharapkan yang terbaek untuk die.



kawan antara orang yang paling rapat ngan kte selepas family. ngan kawan kte berinteraksi ble family berjauhan, ngan kawan kte abeskan masa bersama, ngan kawan kte kongsi suka duka, n ngan kawan kte kenal erti penghargaan. kadang ape yang mereka rase x same ngan ape yang kte pk, begitu juga sebaliknye. di situ, komunikasi memainkan peranan. n ble kawan2 tanye kte, kte try la jawab ngan baek, bukan di ignore @ jawapan yang diberi cam hampeh. just letakkan diri kte di tmpt yang bertanya... n pkkan ape yang kte sndiri akan rase kalau die buat mende yang same kat kte? simple n senang nak faham.. ble kwn2 dok risau2 if kte de wat sesuatu yg x elok @ x btol @ slh, hargai 'risau' mereka tu.. n x cukup ngan tu, pkkan perubahan yg perlu.. ble kawan menegur, pk baek buruknye. nasihat itu kan menjurus kearah kebaikan. kawan yang berdiam diri tu lagi bahaya n banyak muslihat. setiap orang mampu untuk berubah, walaupun ia mungkin mengambil masa....

...they are people who walks in and out of our life...
...but TRUE FREN will leave a footprint in ur heart...
be grateful...coz it's difficult to find THEM
APPRECIATE them...


Sunday, January 9, 2011

One Step CLOSER to the Maxis Om Nom Nom Race



CEKIDAUT!
one thing that pop up from my mind.. ohmaigod! food bebeyh~ n hah! of kos la aku terattract utk join! haha. n oh~ do u guys really noe what is 'OH NOM NOM' is all 'bout? tengok video klip kat bawah nih..it'll explen everything..



video


sambil tengok sambil sebut.. oh nom nom nom~ lagi? *oh nom nom nom..grr~~~


da reason y nk join contest neh, urm~


i love foooooooods... everyday keep asking like, 'eh, kt mane nk mkn ari ni?' essspecially when im carving for sumthing, diambang2 kebuluran *tyme x lapa pun bleh joh~*, mmg surely akan cari tempat2 makan yang sedappp hingga menjilat jaris jemaris~ sgup meredah jam hell, bazir minyak sgale,, yg penting makan tuuu,, makan~ ahah


nih tyme kt penang.. roti john merdeka.. dipaksa telan oleh si pembuli2.. rasenye...urghhh!!! ceyt!

memek muka pun da membuktikan sgale2

antara tdo n mkn, aku pilih utk mkn ;p

sedappp nasik kerabu ni.. korg wajib cuba @ belanga MID VALLEY

ngunyah kene tutup mulut.. wahaha.. kiri kanan..x sopan aih~

oopsss! ha~ kantoi lak x suda2 melantak ;p LOL

pelawa sume pakat makan rmi2

plus, malaysia memang terkenal ngan makanan2 yang menggiurkan selera.. n ape lagi?rugi kalau x try.. n for me, yang sememangnye takde pantang larang, memang x hagak2 lagi utk cari tempat makan yg sdp2. i'm a food whore. i luv to eat, cook and experiment with food. these are my confessions. byk entry dlm my blog about foooood~ come! come! click sini, sini, sini dan sini. prove yeh! n hey, i love to travel too!!! sgt2 suke..


n of kos, i want to be a winner in tis contest.. dpt mkn, dpt travel n yeah~ smartfon sorg 1 ye.. n mestilah i want my team, ADAM, NOOR N WADY menang n dapat fon neh sorg 1! plisss plisss plisss~ mau neh T_T


HTC desire Z. smart keyh fon neh...da melting da~


anddddddddd,,, one of benefit yg x berbelah bagi, metabolisme tinggi wat selera makan makin meninggi,, taram je mau makan ape.. *grateful sgt2* n till now, still maintain berat n size! still wearing M SIZE! heheh..so amat2 la seswai masuk contest ni coz dpt makan byk2 n of kos its FREE!!! jommm~ OH NOM NOM! hahah


i am 1 of loyal maxis user... b4 ade youth club lg.. since form 3 [2003] till now! n now, im using broadband [not maxis broadband].. tp kureng berpuas hati n now memang x saba nk tuka ke maxis broadband! surf safe, konfem laju n reasonable price!



more from maxis > nah!



ipnone 4 uolsss, siap de finder 301 lagi.. ni ha cth application nih, serius menyenangkan..sgalenye di hujung jari ye rakan2




eh hey, ape lg? bleh stat browse nk mkn kt ne...browse cpt! browse!


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*mode formal bermula*


ABOUT MAXIS OM NOM NOM RACE

-it is a race against time to complete various food challenges all around Malaysia
-on 15 January 2011 (Saturday)
- at Modesto’s, Ground Floor, Capital Square, 7 Persiaran CapSquare 50100, Kuala Lumpur
-from 8am-7pm

basically, 6o bloggers with the best entries will be choosen to join race. all will be devided into 15 teams consist 4 members per gropu. each of the teams will be provided with an iPhone 4 (with finder 301 and GPS application installes), a laptop and Maxis wireless broadband modem to assist in their task. there will be 5 locations for the race. winners are determined on a points basis.

PRIZES
1st prize : a trip to Hong Kong 3 days 2 nights


with 5-star accomodation (for the winning team members of 4 pax) worth RM10,000, and also 4x HTC desire Z (i per winning member)




for
2nd prize : 4x HTC 7 mozart (i per winning member)
and...
all participants will be rewarded with Maxis goodie bags =)

so, ape tunggu lagi? do join this contest to grab the prizes! hurryyyyyyy!!!




Sunday, January 2, 2011

the end of 2010


pahit manis 2010 kini da menutup tirai... datangnya 2011 menandakan segalanya telah melangkah ke tahun baru.. penutup 2010 aku adalah dengan menonton teater 'SITI DI ALAM FANTASI' di istana budaya.. menyambut tahun baru dalam kesederhanaan.. x plan untuk ke klcc atau dataran merdeka semata2 untuk melihat bunga api.. balik n tdo nyenyak di bilik seperti biasa.. THANK YOU ALLAH... kerana memberi aku peluang untuk bernafas dan melangkah ke tahun baru :)








diharapkan moga tahun baru ini memberi makna yang bersinar dalam hidup.. ~ ...amin...