CLICK! CLICK!

Sunday, December 26, 2010

BaCk To ScHoOL



menyusup jap menyinggah ke blog.. jap minimize jap bukak balik.. sambil2 tu cari info pasal passive design untuk report case study esok.. entry kali ni, sila lihat gambar

*tyme2 skolah dulu kalau amek gambar x sah kalau x wat peace*

.di meja makan. siap bwk botol air lagi.

naek bas skolah..jom! :P

'Angklung International School'

student2 'Angklung International School'

ANGKLUNG ANNUAL GRAND MEETING 2010
'BACK TO SCHOOL'

hahaha.. 5 tahun x pakai uniform skola, n malam tu pakai balik..siyes, rase janggal. sampai2 je kat kete [nak ke coliseum engineering], da kene gelak dulu ngan noor. gelak besa lak tu.. sambil jerit 'siyes cam budak skolah, iefa...hahahaha!' aku pun ape lagi, bantai gelak gak la. sampai kat coliseum pun segan2 lagi nak tunjuk diri, n sume orang dok gelak2 jugak. hahaha. malu2~ huhu. tapi, memang akan jadi kenangan terindah. 17 vz 22.. hehe. ble lagi ade peluang nak pakai kan? da keje nanti x kan nak pakai.. buang tebiat lak nanti.. :P

Saturday, December 18, 2010

-compilation-



minggu bz bermula... n minggu ni jugak masing2 bz ngan hal masing2...gudlak to both of u, izwan n zam utk zapin malam ni! jauh sangat nak pergi tengok n bagi support, UUM kottt...hurm~ rindu sume! x pe, doakan dari jauh je k ;) entry kali ni untuk compile sume show spanjang show dinner, ta'aruf n OIC interVarsity Debating Championship aritu.


perform untuk dinner ISTAC

with nadnednod, n jiha jambul >:D

5 of us! [sbelum zam n izwan tuka baju zapin]

angklung [baju merah n hitam] diapit gang2 zapin

wit noor- oic interVarsity championship performance

even letih training sampai demam2, sakit tekak, selsema [til now], but still..sangat enjoy! :D


p/s: next becoming event, Angklung AGM 2010, theme? heheh, tunggu k~ ;) n video angklung akan diupload nanti. tengah tunggu tuan punya video cam upload. lambat sangat. huhu

Tuesday, December 7, 2010

STOKIN & SANTA



rushing balik uia. ingatkan nak pergi makan meatball lagi, last2 x jadi. sebab dak2 ni ada training n risau x sempat..lagipun weekend. konfem2 jam terok. last minute plan [lagi skali], plan gi OU lak. sebab aritu plan terpkasa dicancelkan sebab da membazir banyak masa cari parking kt IKEA. pas da dinner kat MR. TEPPAYANKI, jalan2 jap n tengok2 ade ni ha..tengok gambar kat bawah ni..

rumah kedai yang santek...

cantek...simple tapi sangat menarik

lets jom jalan2! :)

n beli hadiah untuk my dearie dania najiha, anak sedara aku yang sulung sempena hari jadinya yang ke 13 tahun. MACHU CAYANG DANIA! :* hehe. rasanya memang sedap. cuba lah! aku da try 2 flavour, sume sedap2 :) n cute2 lak tu. untuk dania, aku pilih strawberry flavour, n kat gula2 tu ada tulisan 'happy birthday'. musti dania sayang nak makan nanti..tau da :P

semua flavour sedap..yang dalam gambar ni strawberry flavour :)

krismas ni bukan mengingatkan aku tentang stokin tergantung n santa claus tua tu, tapi mengingatkan aku bahawa kite sudahpun berada di penghujung tahun...x lama je lagi kita akan memasuki tahun baru, umur baru, suasana baru, dan macam2 lagi yang baru...tapi yang penting, sentiasa motivatekan diri sendiri untuk jadi yang terbaek di masa akan datang dan mendoakan agar diri kite dan keluarga sentiasa diberkati dan dirahmati. insyaAllah amin...salam maal hijrah 1432 :)

Sunday, December 5, 2010

MAM! MAM!

x tau nak pegi mane smalam, last minute decide nak makan kat ikea.. sweedish meatball! nyum! nyum! masuk malam smalam, cukup lah 3 kali tersalah jalan. haha. dem~ tapi x pe, pusing2 akhirnya sampai gak.. tapi lagi 1 hal, parking! stengah jam dok pusing cari parking..perot pun da berbunyi2. n akhirnya dapat gak parking n terus rushing2 ke cafeteria.. grab troli n cepat2 beratur. haha. kebulur.

melayan rasa lapa yang membuak2, kami decide untuk makan meatball 10 ketolll


plus pasta sorg satu. *pastu mula la aku bising2 pipi naek la berat naek la kan.. huhuh*



n aku berjaya abeskan sume, tapi de sket fries aku x mampu da nak abeskan. da full sangat da perot. siyes x bleh nak sumbat da. hoho. di sebabkan kami da banyak abeskan masa cari parking, makan lagi, plan nak ke OU terpaksa di cancelkan.. tapi yang penting, dapat makan meatball ikea! yay! :D

x abes lagi... pas balik dari ikea, sambung lak meneman dak2 ni makan.. menu? chicken chop 2, 1 with mushroom. aku just order air, x larat da nak sumbat... haha.

x pasal2 tau kene pose macam ni...de 'lalat' kacau..haha

cantek decoration...rase pun bleh tahan.. location: sentul


p/s: wat a day. makan je keje aku..mane x mok -_-"

MOTIF???


ni lagi 1 hal... nak cari publisiti murahan ke ape? hurm~ ni la namanya x de keje pas tu sebok nak cari pasal ngan orang laen... ada mende yang kite bleh share ngan sume orang n ada yang x. n dalam kes ni, adalah wajib dijadikan simpanan peribadi. nak tau klik sini. lagipun orang yang terlibat da berkawin. memalukan semua pihak *sambil geleng2kan kepala* laenkali pk dulu sbelum publish kat public. sbenanye dari ape yang encik 'sick' ni tulis, die da pkkan risiko mempublish crite2 peribadi 'yang terlibat' pada umum, so ape motif encik 'sick'? hurm~


p/s: hidup biar berhemah. x de keje dok diam2. takyah nak menyerabutkan pale otak sendiri. daripada bayar saman malu tu baek sedekah je kat aku duit tu, x pun bagi je kat yang memerlukan, lagi banyak pahala...


Thursday, December 2, 2010

JALAN SAMPAI MUNTAH!


pas aku dikejutkan seawal 6 pg, mandi, solat subuh dan siap2 nk ke MAHA *hamek kau smangat abes. pdhal klas kol 830 pun terlajak2 la nak pegi* bukan ape, kat rumah, ramai tukang kejut tolong kejutkan, plus memang da plan nak gerak pagi sebab da tau konfem ramai orang n konon kalau pegi awal2 x la bersesak. sampai kat serdang je tyme tu da kol 835 pagi. n smpi2 kt tol da jam. kakak aku terus kalut 'eh, ni jam2 ni sume nak gi MAHA ke? ' x kan lah kan. ktorg pegi ari biase, bukan weekend. tu sume orang nak pegi keje pagi2. yang jam tu lane terus,,,kami nk ke kiri. eheh. silap ye.

sampai2 kat sana, kami dapat park kat tempat yang paaaling dekat ngan expo [padahal jauh nak mam kalau menapak] n yang bagusnye, MAHA da sediakan bas transit, rapid kl + mende alah yang aku tunjuk kat korg dalam gambar kat bawah ni [aku x tau specific name]. layan je la labu~



jalan punye jalan, sempat gi 3 station je.




n tetbe terstuck kt pusat informasi nenas


[sebab VIP nak datang, so sume jalan terpaksa dikosongkan. x de la bas nak ngangkut ktorg gerak sana sini..] kat bahagian nenas pun bes..sume produk berasaskan nenas. sos nenas, meatball nenas n paling aku tertarik pineapple crispy chips.


lom launch lagi so x de kat pasaran luar. nampak macam keras, tapi sbenanye sangat rangup n rase masam2 sedap. x reti lak nak describe cane lagi. puas da aku ngunyah n imagine. x dapat2 jugak cane nk explen exact rasenye.. try sendiri lah, then baru tau cane. hehe. da puas makan free, sopping sket2, bas pun da bergerak cam biase, so kami mula berangkat gi station laen plak.

teruskan lagi menapak. pegi lak kat kawasan perikanan. x de ape sangat kat situ, yang ade pun x banyak. n skali lagi terstuck sebab hujan lebat yang teramat, siap tempias sgala. ble ujan da makin reda, singgah kat gerai atas n kakak aku berminat nak try bekam lintah. yeyek! mula2 aku geli nak pegang, ble da lama2 rase biasa. mak aku sampai sudah geli. pegang yang dalam botol pun takmau. hehe. bekam amek mase sebab nak kene tunggu lintah tu tercabut sendiri. ade la dalam sejam dok kat situ. lintah2 kat muka kakak aku pun da gemok2.


pas berbekam, terus ke rumah negeri. kat situ la paling banyak membeli, menyinggah makan, amek gambar n macam2 lagi. n tu la station last yang kami pegi. sehari suntuk berjalan. hah, puas hati. patut la ade orang sampai datang 2 3 kali, agaknye sebab x abes2 tawaf lagi MAHA tu. pada yang lom pegi n berhasrat nak pegi, di persilakan..ari ni last day. ade macam2 produk jualan n mane yang baru nak menjinak2kan diri dalam bidang usahawan dan penternakan, memang sangat2 disyorkan datang ke sini.. x rugi pergi :) n lagi bes kalau bleh bawak golf cart ni sorang 1 wat hangkut barang..heheh




Sunday, November 28, 2010

TERASA INGIN JUGA!

pas da membongkok2 sabut membersihkan laman rumah, lipat baju, dan menyiapkan apa yang patut, mula2 aku duduk tengok tv. tengah2 dok tengok tv, tibe2 terus rase bosan sebab crite katun yang x sudah2. aku pun terus on laptop berfb :P nak update status, x de mende bes yang terlintas kat kepala, ape lagi, terus jadi silent reader, melingkar kat wall orang laen.. tengah2 mengexplore, aku teringat abang mau pesan suruh aku tengok klip video kawen die yang havoc, siap de nari bagai.. aku x dapat attend wedding die sebab tyme tu 1.x de transport nak gi 2. kawan aku ade exam petang tu, so kami yang laen2 terus cancel x gi sebab x nak de yang termiss..n sbenanye x bes kalau x cukup korum. hee.. kat sini, aku share ngan korg video tu :)

video

n ble da tengok video klip tu, aku terus sambung balik belek wall orang laen n terjumpa lak klip video majlis pernikahan elyana-khairul. terus tertarik! gojes k baju die. video pun menarik sampai aku pun tengok 2 3 kali :)

video

n tibe2 teringat klip video bersanding ala2 fairy tale gitew..


video

n tengah2 dok belek tu, aku terjumpa klip video wedding umie aida n pasangannya, dato' khairuddin..


video

skarang da jadi trend wat video untuk simpanan sendiri sempena hari bahagia. serius penting! bagi aku, moment2 indah ni la yang paling aku hargai. sape2 yang x de sile wat ye. hehehe. *sronok bhai bile tengok balik tyme da beranak pinak, terbongkok2 bercucu nanti. oh, seronok! hehe


p/s: credit to CST production! suke hasil keje korg..memang bes!!!