CLICK! CLICK!

Sunday, November 28, 2010

TERASA INGIN JUGA!

pas da membongkok2 sabut membersihkan laman rumah, lipat baju, dan menyiapkan apa yang patut, mula2 aku duduk tengok tv. tengah2 dok tengok tv, tibe2 terus rase bosan sebab crite katun yang x sudah2. aku pun terus on laptop berfb :P nak update status, x de mende bes yang terlintas kat kepala, ape lagi, terus jadi silent reader, melingkar kat wall orang laen.. tengah2 mengexplore, aku teringat abang mau pesan suruh aku tengok klip video kawen die yang havoc, siap de nari bagai.. aku x dapat attend wedding die sebab tyme tu 1.x de transport nak gi 2. kawan aku ade exam petang tu, so kami yang laen2 terus cancel x gi sebab x nak de yang termiss..n sbenanye x bes kalau x cukup korum. hee.. kat sini, aku share ngan korg video tu :)

video

n ble da tengok video klip tu, aku terus sambung balik belek wall orang laen n terjumpa lak klip video majlis pernikahan elyana-khairul. terus tertarik! gojes k baju die. video pun menarik sampai aku pun tengok 2 3 kali :)

video

n tibe2 teringat klip video bersanding ala2 fairy tale gitew..


video

n tengah2 dok belek tu, aku terjumpa klip video wedding umie aida n pasangannya, dato' khairuddin..


video

skarang da jadi trend wat video untuk simpanan sendiri sempena hari bahagia. serius penting! bagi aku, moment2 indah ni la yang paling aku hargai. sape2 yang x de sile wat ye. hehehe. *sronok bhai bile tengok balik tyme da beranak pinak, terbongkok2 bercucu nanti. oh, seronok! hehe


p/s: credit to CST production! suke hasil keje korg..memang bes!!!

Monday, November 22, 2010

V.I.P Z.O.N.E


offer da aku trime awal2 lagi. just rase sebe salah nak pegi ke x...kazen aku offer VIP zone tapi aku kene dok ngan orang yang aku x kenal, tapi da jadi member pada kazen aku. *senior skolah die dulu* hurm~ kalau ikutkan hati aku memang nak pegi, tapi memandangkan hanya ada 2 orang kazen aku yang gi *tu pun diorg kat standing zone, bkn VIP*, maka ngan sebulat hatinya aku menolak sementah2nye invitation kazen aku tu -_-" *nak gi weh! ceh, mule la kan :P huh*

suke CARI PASAL ngan aku kan? hurm~


tatkala tgh bz melayan fb, n seskali ym, n ditambah lak ngan tenet yg lam-mim-bab-bab ni, haih~ makin jenuh la dok ngadap laptop. x sudah2,,, bersaba je la ye... mulanya aku da semacam give up memandangkan aku terpaksa menebeng muka lama2 dpn laptop, tapi berkat kesabaran aku, *ceceh*, line da makin ok, maka ngan secara rasminye aku x jadi la nak off kan laptop aku...hoho

tapi tengah syok2 on9 lak, tetbe ada yang datang menyibuk. aku da sound awal2 kot, tyme2 mood tengah x bes ni, jangan kacau, jangan usik.. tapi die degil. dok kacau2 aku, dok giget2 aku. aku terajang pun die datang lagi. memang dasar x faham bahasa. benci tol aku kalau berdepan ngan jenis yang x faham bahasa ni. nak cakap guna bahasa ape tah baru nk faham. gi la kacau orang lain, ni x,,, asek2 aku je jadi mangsa. dem~ skali, apelagi,,, aku tampar je la. abes cite! tapi pandai lak nak ngelak2 dari terkena tamparan aku. da la sasaran x mengena, balik2 aku lak yang merah macam kena tampar. aish, berangnye! urghhh!!!


*x pasal2 tau i dapat penampar monyet siam ni..ouch2! huhu* _gmbr hiasan_

'kau ni kaaan...memang x bleh tengok orang senang sket! ade je nak mengacau. gi la men jauh2!. huh...' ngomel aku kat dia. agaknya pas da x tahan dengar aku mengomel membebel, die pun surrender... aku nampak die berlalu pergi. yes! memang saat2 ni yang aku tunggu2. peduli hape aku ngan die. die x de aku lagi suka. die ade menyusahkan aku je. x sudah2 nak cari pasal ngan aku... sudahnye,,, aku la yang dok tergaru2.. NYAMUK ni kan!!! x bleh tgk orang tengah nak rilex2 sket. mengetip aje keje.. x tahan la rase gatal nyamuk gigit. tapi yang aku slalu amalkan, bila nyamuk giget, tempat yang nyamuk tu giget aku x garu, tapi aku basuhkan ngan air. n hasilnye, x de la aku dok beriye2 tergaru2 lagi sampai melecet kulit. ahaha. emo gle ngan nyamuk. tetbe :P

Friday, November 12, 2010

my first try :)


ari ni dari tengahari sampai ke petang, aku dok melepak kat library, teman izwan n zam study...paper izwan ari ni, n zam lak esk... aku pun x de wat pe kat bilik, so join la diorg lepak library.. aku memang x kacau diorg study. mula2 aku tengok diorg khusyuk lagi study, da lama2 pas tu, haha. berfesbuk je kejenye...aku lak, da lama2 terasa la kebosanannye, maka dengan itu, wujud lah gambar2 sedemikian rupa. diorg ni pantang diajak bergambar, memang laju berdesup. hehe


kepit die! kepit die!


muahaha...ni la namenye x de keje. hehehe

n pada sebelah malamnye, aku menjoinkan diri main golf. ala, just suka suka.

1st try..gaya pun x cukup pro lagi. huhu

aku memang x penah try main sbelum ni. n diorg la yang ajar aku main. mule2 segan la jugak, sebab malam tu ramai lak yang main. n x lama pas tu, ble da makin ramai beransur, maka dapatlah kami port yang seswai n selesa nak main...amek port yang paling hujung..hehehe. pukul punya pukul, ralat lak aku. hehe. tangan da mula da rase lecet2. pukulan aku x power lagi, maklum la 1st try. x pe, nanti ade mase aku nak cuba main lagi...jom? ;)

Monday, November 8, 2010

new experience!



x penah terpk... just disebabkan x tau nk wat pe kat bilik [da mati kutu da], aku dengan sukarelanya ikut kawan aku ke ofis die. aku tau sket2 je pasal keje die. n sampai2 je sane, mula2 rase segan yang teramat [maklum la gi tempat baru, environment baru, orang2 x dikenali]... sampai2 lunch dulu, then baru gi tinjau2 kat bahagian blakang ofis, bilik operasi.. dlm ati *erm, sronok jugak keje sini* sebab 1st impression aku, nampak keje kat sini ok ok, pekerja pun ramah n paling penting, environment. aku sukakan suasana keje yang x stress n agresif. x suke keje ngan orang2 pasif, senyap je ofis nanti. hadui la~ lemah, lemah~ haha. gambar ni menunjukkan kegilaan. gila2 juga, tapi keje tetap mantoppp!!!

even sume lebih tua dari aku, tapi jiwa kami sama muda. ceceh! hehe


hah, kau kan. x agak2 nak meleding kat sini. wawa :P



dak ni anak adik bos. kire anak sdare bos la. berbelit2 nk describe. ngahaha

n petang nanti aku akan kesane lagi. nak tgk progress keje yang da siap n paling penting suara aku dlm cd buku tu. haha. cte psl suara, plan last min untuk guna suara aku untuk versi bahasa melayu n english. mula2 ya Allah,,, sumpah segan, sumpah malu. ble dengar balik suara sendiri, aku sendiri yang tergelak2. sampaikan mula2 aku suruh diorg dok luar n bagi aku dok sorg2 dalam bilik record suara. tp x lama pas tu, diorg masuk balik nak wat keje. aku lak? mula2 x record sepatah pun. just senyap n dok belek2 record2 yang da siap. da bebrape lama pas tu baru aku gagah n berani nak record suara depan diorg suma. record suara x sama cam karok. karok x perlukan nada n intonasi. tp untuk recording bahan bacaan kanak2, aku diperlukan untuk membuat intonasi riang dan bernada. haha. mula2 aku diajar, n lama2 edit mengedit pun aku wat sndiri. alhamdulillah~ dpt 1 pengalaman baru disitu :)



P/S : aku terpk, nape la aku x blaja wat mende ni b4 aku gi heritage dulu??? hurm~ sgt sgt berguna sbenanye...

Tuesday, November 2, 2010

AWAS!


banyak bercakap boleh memberi peluang kepada orang untuk menilai baik buruk peribadi kita. banyak bercakap juga boleh menjurus kepada dosa kerana semasa kita bercakap, kita tidak sedar kita telah mengguris hati yang tak sepatutnya. n senang cte, "bercakap biarlah kena dengan tempatnye...itu yang sebaik2nya..." :)


P/S : untuk muhasabah diri dan ingatan untuk semua...