CLICK! CLICK!

Wednesday, February 16, 2011

situasi bila cuaca panas



memandangkan cuaca sejak dua menjak ni membahang panas, aku nak critekan sket situasi ketika cuaca panas. ni observation aku base on ape yang aku nampak kat sekitar kampus aku n mana2 tempat yang aku redah. hehe

- rata2 student yang lalu lalang confirm akan beli air x kira la sekitar hostel ataupun cafe kuliyyah. tyme ni memang laris, nak2 lak air yang berais.. pehhh

- rata2 student yang berjalan kaki [termasuk lah aku] even nak ke centre pun da terasa bahangnye, walaupun kuliyyah ngan centre x jauh mane.. muka masing2 dari jauh nampak cam tersenyum ; ngan mata menyepet + bibir seakan mengukir 'senyuman'... rupa2 nya menyeringai menahan cahaya terik matahari..

- mane2 pemilik kereta pasti akan hilang tahap kesabaran bila tengok2 kereta kene 'compound' tyme2 terik cam ni. da la nak cepat2 sampai bilik, x pasal2 kene gi setelkan compound tu dulu kat pejabat security.. tension.. even bukan tyme cuaca panas pun mane2 student akan 'panas' kalau tau kreta kene compound @ kene saman. nak2 lak pacik yang menyaman tu 'bias'.. hahah

- kalau kat tengah jalan orang laen wat hal, [e.g: bawak kete cam siput bab ke, park kete ikut sesuka ati pas tu menyusahkan orang laen], pemandu tersebot berpotensi tinggi untuk dimaki hamun. x kira lah direct @ indirectly,, hon @ &*^%$%$^ [faham2 je lah kan] :P

- salunye, tyme2 panas cam ni orang jarang kluar ke mana2... sama ada lepak kuliyyah dari pagi sampai agak2 cuaca da x brape nak panas baru gerak balik bilik @ memonteng n lepak kat bilik je. x larat nak menapak, konfem berpeluh2 ble sampai klas :P

- sesetengah orang plan untuk melepak kat mall2.. sebab sejuk n beraircond.

- kalau kat dalam kelas @ tempat beraircond laen, mesti akan tertimbul bau2 yang kureng menyenangkan..

- mula lah sume orang berdoa moga2 ujan turun tiap2 ari.. n mase yang sangat cepat n seswai untuk jemur baju.. nak jemur comforter ke toto ke sangat2 seswai. x yah tunggu berhari2 @ risau lembab kat dalam, memang konfem kering, luar dan dalam :D

- x seswai tdo petang.. bangun2 tdo mesti berpeluh2. exercise... exercise :P

- klinik confirm full, demam, ulser.. panas le katekan. hehehe. so, prepare air masak banyak2 kat bilik n minum.. jaga kesihatan :)

n oh ya! jgn lupe pki deoderant.. di mana jua anda berada.. hehehe.

cerialah kerana anda telah menyelamatkan idong kawan2 anda :P


p/s : ni je yang mampu aku tulis. ade lagi tapi ni je aku rase da cukup. okay, jom sambung wat keje :)

4 comments:

N A N a t O said...

time panas mcm nih..cikgu pun rasa panas hati..kan2 ank murid.

arriefa said...

aah cegu.. so kurangkan aktiviti sosial.. kurang jumpe org leh avoid pns ati. heheh

Que said...

ala.. ketiak busok bla panas..haha awk termasuk sekali..ketiak busok..haha;p

arriefa said...

oh tidak tidak~ qai ye.. tiak masham!!! :P

Post a Comment